Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η μόδα κύκλους κάνει

Μία διαπίστωση όχι μόνο των ημερών μας, που η ανακύκλωση της μόδας αποτελεί απαίτηση των περισσοτέρων μας. Εδώ και πολλά χρόνια η μόδα επαναλαμβάνεται. Ο κύριος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό; Απλούστατα επειδή ο αριθμός των συνδυασμών δεν είναι πεπερασμένος. Κάποια στιγμή και οι σχεδιαστές ξεμένουν από ιδέες και ανατρέχουν σε παλιότερες εποχές για να αντλήσουν ιδέες.
Ίσως για κάποιους το να επιστρέψουν σε μία μόδα την οποία έχουν ήδη φορέσει κατά κόρον σε προηγούμενες δεκαετίες ίσως να φαντάζει αδιανόητο. Προσωπικά δυσκολεύτηκα πολύ να νιώσω άνετα με τη μόδα του καρό και ακόμα περισσότερο προσπαθώ να κατανοήσω για ποιο λόγο έχουν επανέλθει τα εμπριμέ παντελόνια στη μόδα. Για κάποιους άλλους, όμως, αυτή η επιστροφή σε κάτι γνώριμο, σε κάτι ήδη δοκιμασμένο, αποτελεί ακόμα και ανάγκη και τους δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.
Ο πιο «σοφός» τρόπος να αντιμετωπίσουμε την ανακύκλωση της μόδας; Η επιλογή κλασσικών κομματιών τα οποία θα είναι πάντα στη μόδα.

The little black dress. Αμάνικο, με ντεκολτέ χαμόγελο ή «V» όχι πολύ χαμηλό και μέτριο μήκος, συνήθως λίγο πιο πάνω από το γόνατο είναι η τέλεια λύση για οποιουδήποτε είδους έξοδο, χειμώνα και καλοκαίρι. Ευχαριστούμε Coco Chanel!





Το τζιν. Ευκολοφόρετο, ταιριάζει με τα πάντα και σε όλες τις περιστάσεις. Στην περίπτωση του τζιν η μόδα αλλάζει συχνά. Καμπάνα, παντελόνα, boyfriend, σωλήνας. Η ιδανική λύση ένα τζιν σε ίσια γραμμή. Κλασσικό και chic!





Το λευκό πουκάμισο. Άλλο ένα κομμάτι που πρέπει όλες μας να έχουμε στη ντουλάπα μας. Φοριέται στο γραφείο, στον καφέ, στη βραδινή έξοδο, με ζακέτα το χειμώνα, με σηκωμένα μανίκια το καλοκαίρι.




Το μεσάτο μαύρο σακάκι. Ακόμα ένα κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναίκα. Φοριέται το χειμώνα και την άνοιξη, ακόμα και τις ψυχρές νύχτες του καλοκαιριού. Συνδυάζεται άψογα με τα περισσότερα ρούχα, παντελόνια, φούστες, φορέματα, τζιν, T-shirt με prints, πουκάμισα.


                              



Οι μαύρες γόβες. Με ψηλό τακούνι ή χαμηλό, ή ακόμα και flat μας βγάζουν πάντα από τη δύσκολη θέση του τι παπούτσι ταιριάζει να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

                               

Το φουλάρι (μαντήλι, πασμίνα, κασκόλ). Ολοκληρώνει μία εμφάνιση και χαρίζει χρώμα και στυλ. Η μόδα δεν αλλάζει στα φουλάρια! Μόνο ο τρόπος που δένονται ενδέχεται να αλλάξει, οπότε προμηθευτείτε τα άφοβα!



by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου