Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Crash Test: Serums



Σε συνέχεια των ερευνών μου για τις καλύτερες ενυδατικες κρέμες προσώπου, αλλά και BB Creams, η αναζήτηση μου διευρύνεται, αυτή τη φορά, στα serums!


Μετά την ηλικία των 25 χρόνων, οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών συστήνουν τη χρήση serum πριν από την εφαρμογή της κρέμας νυκτός.

Το serum, ή αλλιώς ορός, είναι ένα προϊόν υψηλής συγκέντρωσης σε βιταμίνες και ενυδατικούς παράγοντες, το οποίο ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Η δράση του είναι πολλαπλή: ενυδατώνει, τρέφει, προλαμβάνει ρυτίδες, αλλά και "σβήνει" τις πολύ λεπτές.

Το τελευταίο διάστημα είχα την τύχη να δοκιμάσω κάποιους από τους ορούς που κυκλοφορούν στα καταστήματα καλλυντικών, αλλά και στα φαρμακεία και αποφάσισα να γράψω για εκείνους που με κάποιο τρόπο ξεχώρισα.


L'OREAL- ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ


Στα "χαρτιά" ο ορός αυτός υπόσχεται θαύματα: βαθιά ενυδάτωση, επαναφορά της νεότητας με την εξάλειψη των σημαδιών κούρασης, φωτεινή επιδερμίδα, ομοιόμορφη υφή κ.ά.

Απ' όλα τα παραπάνω εγώ μπορώ να του αναγνωρίσω την ενυδάτωση και ότι έκανε το δέρμα μου εξαιρετικά απαλό. Δεν είδα καμία από τις λεπτές ρυτίδες να εξαφανίζονται, αλλά στην ουσία πουθενά δεν αναφέρει ότι "σβήνει" ρυτίδες, όσο παραπλανητικό κι αν είναι το όνομά του!

Στην τιμή των 20 ευρώ θεωρώ ότι αποτελεί την απόλυτη λύση για ενυδάτωση. Απλώνεται πανεύκολα βράδυ ή/και πρωί, απορροφάται σε δευτερόλεπτα κι έχει υπέροχο άρωμα.

Βαθμλογία: 6/10



GALENIC- NECTALYS


Πλούσιο σε βιταμίνη C, οξέα φρούτων και μανγήσιο, αυτό το ελιξίριο είναι 100% φυσικής προέλευσης και υπόσχεται λείανση της επιδερμίδας και βαθιά θρέψη της.

Λειτουργεί! Όχι όσο θα περίμενα, γιατι σε αυτή την περίπτωση αγόρασα μόνο τον ορό και όχι όλη τη σειρά με τις ενυδατικές κρέμες, αλλά κι από μόνος του είναι αρκετά εντυπωσιακός.

Το οτι δρα το καταλαβαίνεις από την πρώτη εφαρμογή, νιώθοντας ένα απειροελάχιστα μικρό "τράβηγμα". Μετά από μερικές μέρες θα παρατηρήσεις τις μικρές ρυτίδες να έχουν λειανθεί και το δέρμα να είναι πιο φωτεινό.

Εφαρμόζεται κατά προτίμηση το πρωί, μιας και έχει την ιδιότητα να "ξυπνά" το δέρμα, Η τιμή του είναι γύρω στα 38 ευρώ, αλλά σου προτείνω να περιμένεις για προσφορές. Είναι πιθανό να πετύχεις ακόμα και -40% σε κάποια φαρμακεία.

Βαθμολογία: 8/10



LIERAC- MESOLIFT SERUM


Με λεπρόρευστη δροσερή, μη λιπαρή υφή το serum της Lierac απευθύνεται στα δέρματα που έχουν ήδη εμφανίσει τις πρώτες ρυτίδες έκφρασεις και υπόσχεται να τα τροφοδοτήσει με βιταμίνες και ενυδατικά στοιχεία.

Εφαρμόζεται πρωί ή/και βράδυ και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι το πόσο μαλακώνει το δέρμα. Μετά από συχνή χρήση (μιας εβδομάδας) παρατήρησα ότι το δέρμα μου έδειχνε πιο "φωτεινό", χωρίς όμως να έχει μειωθεί καμία από τις ρυτιδούλες μου.

Δυστυχώς δεν έχω καμία ιδέα για την τιμή του, μιας και το πήρα δώρο αγοράζοντας όλη τη σειρά της Lierac.

Βαθμολογία: 7/10



ESTEE LAUDER- ADVANCE NIGHT REPAIR


Ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα ανά τον κόσμο, το Advance Night Repair μπορεί να φορεθεί από πολύ μικρές ηλικίες για πρόληψη, αλλά κι από μεγαλύτερες ως ενυδατικό προϊόν.

Εφαρμόζεται βράδυ ή/και πρωί και κάνει το δέρμα να δείχνει (πόσο κλισέ η φράση που ακολουθεί;!) σα να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 12 ώρες! Και το βασικότερο; Δεν είναι καθόλου λιπαρό!

Η τιμή του είναι "τσουχτερή": εγώ το απέκτησα, μετά από προσφορά, με 75 ευρώ και το χρησιμοποιώ με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή!

Βαθμολογία: 9/10



CAUDALIE- POLYPHENOL C15 DEFENSE SERUM



Με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C, το serum αυτό υπόσχεται να αποτοξινώσει το δέρμα μας και να το προστατέψει από τους ρύπους και το άγχος, που αφήνουν τα σημάδια τους πάνω μας...

Αφορά ηλικίες 30+, αλλά και μικρότερες, μιας και ο ρόλος του είναι πρωτίστως προστατευτικός και δευτερευόντως στοχευμένος στη μείωση των πρώτων ρυτίδων.

Απορροφάται αμέσως, δεν αφήνει ούτε ίχνος λιπαρότητας και μειώνει όντως τις μικρές ρυτίδες ενυδατώνοντας το δέρμα σε βάθος.

Με τιμή στα 32 ευρώ δεν είναι απαγορευτική η αγορά του και πραγματικά θα δεις διαφορά!

Βαθμολογία: 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου